Skip to main content
Afwezigheid melden Studieaanbod
Sport@Bavo

We promoten een sportieve levensstijl

Sport@Bavo

Een schooljaar vol sport

sport 4
sport 1
sport 2
sport 3
sport 5

Op Sint-Bavo wordt sport en beweging hoog in het vaandel gedragen. Niet alleen tijdens de lessen, maar ook tijdens de pauzes en extra activiteiten wordt een sportieve levensstijl gepromoot. In september wordt er jaarlijks een sportdag georganiseerd.

 

Leerlingen van de eerste graad gaan om de 2 weken zwemmen in het Van Eyckzwembad, dat is hier op wandelafstand. Sint-Bavo beschikt over 3 sportzalen, veel sportmateriaal, een prachtige tuin en buiten sportterreinen. Uniek in hartje Gent!

 

Tijdens de middagpauze kan je even de benen strekken met voetbal, basketbal, badminton en tafeltennis. Er worden ook geregeld klassencompetities georganiseerd. Onze leerkrachten dagen de leerlingen jaarlijks uit in verschillende teamsporten. Help jij de leerlingen de leerkrachten te verslaan?

Slagbal

Klastoernooien en vrije middagsport

Wie de middagpauze sportief wil doorbrengen kan deelnemen aan ons aanbod middagsport. Je leerkrachten LO brengen jou hier zeker van op de hoogte. 

Voor de leerlingen van de 1ste graad zullen er buiten klassentornooien plaatsvinden. De klassen zullen het tegen elkaar opnemen in wedstrijden netbal, tussen 4 vuren, slagbal,…

Tijdens de pauze van de 2de en de 3de graad is er een aanbod van vrije middagsport. Kom badmintonnen of tafeltennissen in 1 van de sportzalen of neem deel aan de omnisportactiviteiten buiten.

Muurklimmen

Sport na school (SNS)

Zoals elk schooljaar, bieden wij onze leerlingen de kans om met een SNS-pas deel te nemen aan de vele activiteiten van Sport Na School (SNS) zoals muurklimmen, hiphop, fitness, squash, tennis, BBB, zumba, spinning,…

De verschillende activiteiten vinden bijna allemaal plaats direct na schooltijd en in of nabij het centrum van Gent. Je kan met je SNS-pas echter ook sporten in de buurt van je woonplaats.

Meer info over SNS en de verschillende sportmogelijkheden vind je op www.sportnaschool.be.

MOEV

MOEV

Op woensdagmiddag kunnen de leerlingen deelnemen aan de competities basketbal, zaal- en minivoetbal, avonturentrophy, badminton, tennis, volleybal en vele andere activiteiten die worden georganiseerd door MOEV.

We hopen veel enthousiaste leerlingen te ontmoeten op één of andere sportactiviteit, zodat we onze reputatie van sportactieve school hoog kunnen houden!Bavo Bruist

Klasdag

Klasdag

  • ma 24 okt. 2022
  • Bavo Bruist
  • Algemeen
Kopergietery

'She’

  • do 06 okt. 2022
  • Bavo Bruist
  • Cultuur
Meer Bavo Bruist