Skip to main content
Afwezigheid melden Studieaanbod
  • Bavo Bruist
  • wo 01 feb. 2023

MOEV zaalvoetbaltoernooi derde graad

  • Sport
Zaalvoetbal

Op woensdag 26 januari werd Sint-Bavohumaniora door twee teams uit de derde graad vertegenwoordigd op het MOEV zaalvoetbaltoernooi.

Ploeg A: Simon Engelen, Matti Huyghe, Andro Reel, Alban Sufaj, Jessi Monkam en Amien Souabny.

Onze A-ploeg, intussen een vaste waarde op de voetbaltornooien, had een moeilijke namiddag. De vaste doelman viel helaas uit, waardoor ze uit noodzaak één van de veldspelers in doel moesten zetten. Geen gemakkelijke opdracht, maar Amien nam zijn verantwoordelijkheid en liet de hele namiddag zien dat hij ook in doel zijn mannetje kan staan.

Startend tegen de topfavoriet uit Deinze, liet ons A-team enkele mooie dingen zien. Helaas ging onze ploeg toch met 0-2 onderuit. Later bleek dit een zeer knap resultaat, want de andere wedstrijden werden door Deinze met 5-1, 6-0 en 7-1 gewonnen.

In de tweede wedstrijd pakte onze A-ploeg hun eerste overwinning. Een 0-1 achterstand werd mooi omgezet naar een 2-1 overwinning dankzij doelpunten van Simon en Matti.

De felbevochten derde wedstrijd eindigde op een 0-0 gelijkspel.

In de laatste wedstrijd van de dag speelde ons team voor de tweede plek in de poule. Helaas zat het hen niet mee. Een snelle (en strenge) uitsluiting wegens handspel en een blessure van Matti zorgden ervoor dat winnen niet mogelijk was.

De teleurstelling was groot, maar al snel vonden onze leerlingen opnieuw hun motivatie. Ze schreven zich alvast in voor het minivoetbaltoernooi in maart. Ze zijn erop gebrand om daar een sterke prestatie neer te zetten. Knap!

Ploeg B: Yomni Zardoum, Otto Beyens, Mathias Etienne, Jules Verlinden en Rayan Amlali.

Onze B-ploeg kende niet de beste voorbereiding en opwarming voor het toernooi. Ze zouden zonder reservespelers moeten spelen en Rayan was wat aan de late kant. Net voor de aftrap verscheen Rayan toch ten tonele. Opgewarmd van de fietstocht toonde hij onmiddellijk dat hij er klaar voor was en hij bracht onze ploeg al snel op voorsprong tijdens de eerste wedstrijd! De eerste wedstrijd draaide zelfs uit op een klinkende 4-0 overwinning. Elke veldspeler kon één keer scoren en bovendien stond Otto sterk te keepen. Met een aantal knappe reddingen (waaronder ook een strafschop) hield hij de netten droog.

Ook in de tweede wedstrijd ging onze B-ploeg vlot van start. Mathias bracht Sint-Bavo op voorsprong en er werd met veel vertrouwen, flair en tierlantijntjes gevoetbald. Het leek nog even spannend te worden, maar met zijn tweede doelpunt legde Mathias de eindscore vast op 2-0.

Tot dusver een uitstekend resultaat, maar toch zou de laatste wedstrijd beslissen wie de poule zou winnen. Onze ploeg had wel een voordeel: het had voldoende aan een gelijkspel.

De start werd helaas helemaal gemist en ons team kwam in de eerste helft 0-2 achter, waardoor het kalf verdronken leek. Niets is echter minder waar! Met een sterke inzet, goed samenspel en een blijvende positieve ingesteldheid knokte onze ploeg zich terug in de wedstrijd. Met nog drie minuten te spelen, scoorde Mathias de aansluitingstreffer (1-2). Het was nu aan het hele team om te blijven pushen. Met nog één minuut te gaan werd er zoveel mogelijk naar voor gevoetbald. Ook onze doelman (Otto) ging mee in de aanval. Veel ruimte was er niet, maar laat het nu net Otto zijn die een gaatje in de verdediging vond en de bal hard tegen de netten trapte (2-2)!

Een bloedstollende ontknoping die ervoor zorgde dat ons B-team verder mag naar de eindronde. Proficiat!

Ook interessant


Klasdag

Klasdag

  • ma 24 okt. 2022
  • Bavo Bruist
  • Algemeen
Kopergietery

'She’

  • do 06 okt. 2022
  • Bavo Bruist
  • Cultuur
Meer Bavo Bruist