Eindfase minivoetbaltoernooi tweede graad

• Sport
Minivoetbaltoernooi tweede graad

Wedstrijd voor de derde plaats

Op vrijdag 24 november speelden ‘The Penners’ en ‘FC Buitenlanders’ voor de derde plaats in het minivoetbaltoernooi van de tweede graad.

Luid aangemoedigd door hun vaste supporters trapten ‘The Penners’ vastberaden de wedstrijd op gang. Na een korte studieronde schoten ze als eerste raak en met een vroege strafschop stond er snel 2 – 0 op het bord. ‘FC Buitenlanders’ trof daarna ook raak en na 7 minuten was de stand weer gelijk: 2 – 2. De hele eerste helft verliep evenwichtig, maar ‘The Penners’ behielden een kleine voorsprong aan de rust: 5 – 4.

Na de evenwichtige eerste helft had niemand het verloop van de tweede kunnen voorspellen. ‘FC Buitenlanders’ maakten hun kansen wel behoorlijk af, maar ‘The Penners’ kregen geen bal meer over de doellijn. Ofwel kwam de keeper gepast tussen of het schot mistte nipt het doel. Ook de schepcorners bleven onbenut. Zo sloot 'FC Buitenlanders’ met 5 – 8 de wedstrijd winnend af en veroverden ze de derde plaats in het Bavo-minivoetbaltoernooi van de tweede graad.

Toch ook bewondering voor ‘The Penners’ die mee voor een mooie voetbalmiddag hadden gezorgd.

• The Penners (blauwe uitrusting):

Félix Zenner, Toon Thielemans, Sep Van Waeyenberghe, Tobias Accoe, Leon Degomme en Andreas Deuninck

• FC Buitenlanders (zwart-rood-wit):

Obe De Bruyn, Landry Gwiza Karemera, Mattia Di Bisceglie, Lowie Simo Nkounga, Muhammed Ammar Kaya en Amin Ahmed Mahamoud.

Finale

De grote dag was eindelijk aangebroken. ‘De Blauwe Zwervers’ en ‘Lukaku in Parijs’ hadden hier al weken naar uitgekeken: de grote finale van het minivoetbaltoernooi!

Al bij de opwarming merkte je de concentratie. Terwijl het publiek de tribune vulde, zag je bij elke speler zijn game face verschijnen.

‘Lukaku in Parijs’ trok meteen naar voor. Een eerste doelpunt liet niet lang op zich wachten en door de blijvende hoge druk, stond ‘Lukaku in Parijs’ na enkele minuten al 2 – 0 voor. Met een rake schepcorner bracht ‘De Blauwe Zwervers’ even weer wat spanning in de match. Niet voor lang want ‘De Blauwe Zwervers’ bleef gekneld onder de hoge pressing. ‘Lukaku in Parijs’ prikte regelmatig een doelpuntje tegen de netten. De strafschop die ‘De Blauwe Zwervers’ kon benutten bracht weinig soelaas. Met een 6 – 2 stand leek de wedstrijd aan de rust al gespeeld.

Na de pauze versmachtte ‘Lukaku in Parijs’ hun tegenstander helemaal. Af en toe glipte een Blauwe Zwerver toch eens door de gesloten linie, maar scoren lukt niet. Wanneer ‘Lukaku in Parijs’ een strafschop versierde, scandeerde het talrijke publiek Elias naar de stip. Heel koel voegde hij er nog een doelpunt aan toe. Pas in de slotfase scoorden de moegestreden Zwervers nog eens na een snelle uitbraak, maar de wedstrijd was dan allang gespeeld.

‘Lukaku in Parijs’ won de finale verdiend met 10 – 3 en wacht nu ongeduldig op de wedstrijd tegen de leerkrachten.

Ondanks de ontgoocheling mogen ‘De Blauwe Zwervers’, met hun tweede plaats, heel fier terugblikken op een sterke prestatie in deze spannende competitie.