• vr 02 dec. 2022

Minivoetbaltoernooi tweede graad

• Sport
Minivoetbaltoernooi winnaars

Begin oktober startte het minivoetbaltoernooi van de tweede graad. Vier ploegen speelden telkens op vrijdagmiddag een wedstrijd uit de reguliere competitie. Na de laatste poulewedstrijd eindigde FC Emiel op de eerste plaats. FC Minderjarig werd tweede.

Op vrijdag 2 december ging de finale tussen deze twee ploegen door. Dat het spannend zou worden, bleek al in de eerste wedstrijd waar FC Emiel met slechts 1 doelpunt verschil kon winnen van FC Minderjarig.

Onder grote belangstelling hielden beide ploegen elkaar stevig in evenwicht. De ploeg van kapitein Hasan Kaygisiz opende de score, maar FC Emiel nam met enkele flitsen snel het heft weer in handen en leidde kort voor de rust met 1 – 2. Pas in de slotseconden van de eerste helft, maakte FC Minderjarig weer gelijk: 2 – 2.

Ook de tweede helft bleef spannend. Weer kwam de ploeg van Pepijn Beyens met 3 – 4 op voorsprong en leek de overwinning binnen te halen. Een niet aflatende FC Minderjarig kon toch nog de gelijkmaker scoren en bracht de bordjes op 4 – 4.

Schepcorners moesten uitmaken wie toernooiwinnaar werd. De eerste reeks van drie corners kon nog geen winnaar leveren: 1 - 1. Wie nu als eerste kon scoren zonder tegenscore, mocht zich toernooiwinnaar noemen en zal het in het tweede trimester tegen de leerkrachten moeten opnemen. In deze ultieme eindfase hield FC Minderjarig net iets beter de zenuwen onder controle en scoorde uiteindelijk de winnende strafcorner.

In dolle vreugde stormden ze naar de tribune om hun supporters te groeten. De vele supporters hadden genoten van een hoogstaande en faire wedstrijd, maar vooral van een spannend spektakel. De leerkrachten zijn gewaarschuwd.

EINDRANGSCHIKKING:

FC Minderjarig: Maxence De Craene, Victor De Ruyver, Hasan Kaygisiz, Kaan Dogan en Aykan Dogan

FC Emiel: Pepijn Beyens, Juul Vyncke, Ebbe Borgonjon, Lode Maertens, Emiel Verstappen en Thomas Loeys

FC Simon Demets: Amaury Praet, Ilyas Hamaideh, Lennert Van Den Bulcke, Bas Wylin en Flor Vandenbussche

FC Demi: Fadlulah Sainows, Oladele Agboola, Jan Sterckx, Samed Karsikaya, Rytas Mortier en Damien Cools