Skip to main content
Afwezigheid melden Studieaanbod
  • Bavo Bruist
  • do 16 mei 2024

1000 km voor Kom op tegen Kanker

  • Sport
KOTK

Donderdag 9 mei was het eindelijk zover. Al van in de vroege uurtjes vertrokken onze eerste fietsers vanop de Grote Markt in Mechelen voor hun rit naar Glabbeek. Er werd mooi weer voorspeld, maar helaas was dit nog niet voor de eerste 125 km. Bart Carlier en Kris De Boel reden de hele voormiddag in eerder koude en mistige omstandigheden. Het gezelschap van Goedele Wachters maakte wel alles goed. Niet toevallig dat het sympathiekste nieuwsanker aan de start stond naast de knapste man uit het peloton.
’s Middags brak de zon dan toch helemaal door. Koen Van Dyck en Hannelore Coens fietsten zo onder een stralende hemel hun 125 km terug naar Mechelen.

De tweede dag waren Simon Demets en Klaas Poelman aan de beurt. Zij reden naar Aalst waar Maarten De Vos en Andreas Christiaens hen aflosten. Simon, Maarten en Andreas kenden het klappen van de zweep al. Voor Klaas was het de eerste kennismaking met dit schitterende evenement. Dit smaakte voor hem al zeker naar meer.

De zaterdag was volledig voorbehouden aan 4 van onze sportiefste leerlingen. In de voormiddag reden Simon Engelen en Stan Lauwers naar het mooie Limburgse Pelt. Simon Pieters en Elias Gijbels legden het parcours in omgekeerde richting af.

Simon Engelen en Stan hadden nog heel wat energie in de tank en besloten dan maar om ook met de fiets terug te keren naar Mechelen. Aansluiten in een peloton kon uiteraard niet, dus reden ze hun eigen parcours en kwamen ook veilig aan in Mechelen. Sterke jongens die Bavo-leerlingen!

Op zondag reden Tine Geltmeyer en Luc Kerckhove naar West-Vlaanderen. Elk in een ander peloton weliswaar. Onder een stralende zon en met een lichte rugwind werden ze na hun rit met veel belgerinkel verwelkomt in Oostkamp.

Thibault Bonne en Michiel Devos sloten het Hemelvaartweekend af. De zon hield hen ook gezelschap tot aan de meet in Mechelen. Vlak na hun aankomst gingen de hemelsluizen open en stortte de regen in bakken naar beneden. Die plensbui nam niets weg van de warmte van de supporters en de oorverdovende ontvangst na een zeer geslaagde editie van de 1000 km.

Met bijna 7 miljoen euro netto opbrengst werd er in 2024 weer een nieuw record gevestigd.

Met 10 nationale pelotons en een internationaal peloton namen ruim meer dan duizend ploegen deel. Ook dat was een nieuw record. Ook het aantal vrijwilligers waar de organisatie telkens weer kan op rekenen steeg nog eens in vergelijking met vorig jaar. Het was kortom een editie om te koesteren.

Langs elk parcours werden de fietsers tijdens de vier dagen aangemoedigd en toegejuicht. Collega’s, leerlingen, oud-leerlingen, vrienden en familie kwamen ons een hart onder de riem steken. Zoiets doet deugd en bezorgt ons niet alleen kippenvel, maar ook heel veel zin om volgend jaar weer deel te nemen.

Het Bavo-fietsteam zal er volgend jaar weer iets anders uitzien. Nieuwe leerlingen zullen de plaatsen innemen van onze fietsers uit het zesde jaar en aangezien Tine en Luc volgend jaar het schoolse leven achter zich laten, zoeken we ook nieuwe fietsende collega’s. 

Laat ons eindigen met een SUPER GROTE DANKJEWEL uit de grond van ons hart aan iedereen die ons fietsteam steunde. Dankzij jullie lukte het inzamelen van het inschrijvingsgeld weer vrij vlot. De fijne complimenten en grote dankbaarheid die we van jullie terugkregen, doen ons ook heel veel deugd.

Nu nog even nagenieten en dan weer uitkijken naar volgend jaar!!

Het Bavo-fietsteam

Thibault Bonne, Bart Carlier, Hannelore Coens, Kris De Boel, Simon Demets, Tine Geltmeyer, Luc Kerckhove, Klaas Poelman en Koen Van Dyck.

Andreas Christiaens, Maarten De Vos, Michiel Devos, Simon Engelen, Elias Gijbels, Stan Lauwers en Simon Pieters.

Ook interessant


Klasdag

Klasdag

  • ma 24 okt. 2022
  • Bavo Bruist
  • Algemeen
Kopergietery

'She’

  • do 06 okt. 2022
  • Bavo Bruist
  • Cultuur
Meer Bavo Bruist