Skip to main content
Afwezigheid melden Studieaanbod
  • Bavo Bruist
  • vr 17 mrt. 2023

Sint-Bavohumaniora legt een goed rapport voor in de Onderwijzer

Klasdag

De krant Het Nieuwsblad publiceerde ‘de Onderwijzer’ op hun website met schoolrapporten waarin belangrijke kerndata voor elke school terug te vinden zijn. Ze delen er cijfers rond leerlingenaantallen, attestering, doorstroming en succes in hoger onderwijs, leerlingenkenmerken….

Sint-Bavohumaniora biedt ruimte voor talent en stimuleert leerlingen in hun doorstroom naar hoger onderwijs. En dat blijkt ook uit dit rapport.

Het feit dat er een rapport in de media gepubliceerd wordt, verrast ons. De cijfers die in het rapport vermeld staan allerminst. Het bieden van kwaliteitsvol onderwijs is één van de ankerpunten in het opvoedingsproject van Sint-Bavohumaniora. We zetten daarom als school sterk in op een breed uitgebouwd kwaliteitssysteem. Sint-Bavohumaniora maakte de bewuste keuze om een kwaliteitscoördinator aan te stellen die samen met het volledig schoolteam op regelmatige tijdstippen aan de slag gaat met cijfermateriaal.

Naast het cijfermateriaal dat u in de krant kan terugvinden, verzamelen wij ook zelf data over onze werking. Zo kunnen leerkrachten de resultaten van hun leerlingen per vak analyseren, per jaar en over de jaren heen. We nemen deel aan Vlaamse peilingsproeven, internationaal onderzoek (PISA, ICILS) en olympiades om onze positie in Vlaanderen op te volgen. Maar we monitoren ook het schools welbevinden van onze leerlingen met Appwel (PXL Hogeschool) en brengen burgerschapscompetenties in kaart via het Burgerschapskompas (Katholiek Onderwijs Vlaanderen). Op deze manier creëren we een datarijke omgeving voor onze leerkrachten en directie, wat een absolute meerwaarde is voor onze onderwijspraktijk.

Cijfers zeggen echter niet alles. Ze geven een indicatie, maar kwaliteitsvol onderwijs gebeurt vooral in de dagelijkse werking op school. In de lessen, tijdens middagactiviteiten, op excursies in Gent en ver daarbuiten. Data krijgen pas echt waarde door kwaliteitsdialoog tussen leerlingen, hun ouders, leerkrachten en directie. En dat blijven wij het allerbelangrijkste vinden.

contact

Heeft u nog vragen bij het lezen van deze tekst en onze schoolrapporten? Ga gerust met ons in gesprek.

Ook interessant


Klasdag

Klasdag

  • ma 24 okt. 2022
  • Bavo Bruist
  • Algemeen
Kopergietery

'She’

  • do 06 okt. 2022
  • Bavo Bruist
  • Cultuur
Meer Bavo Bruist