Skip to main content

Van donderdag 11 juli tot en met zondag 18 augustus is de school gesloten. Alle andere weekdagen (m.u.v. donderdag 29 augustus) kunt u voor inlichtingen contact opnemen met de school van 9 uur tot 12 uur en van 14 uur tot 17 uur. We wensen iedereen een fijne vakantie! 

Afwezigheid melden Studieaanbod
  • Bavo Bruist
  • di 30 jan. 2024

MOEV zaalvoetbaltornooi 3de graad

MOEV zaalvoetbaltornooi 3de graad

Op woensdag 24 januari nam onze school deel aan het MOEV zaalvoetbaltornooi voor de 3de graad. Sint-Bavo werd vertegenwoordigd door Simon Engelen, Matisse Landuyt, Jessi Monkam, Hasan Kaygisiz, Andro Reel, Willem Vanbiervliet en Lucas Lefever.

Na een vlotte opwarming speelden onze voetballers een sterke eerste partij tegen Edugo De Toren. Voetballend waren we de betere ploeg, met mooie combinaties en een aantal goede kansen. Jessi was dicht bij het openingsdoelpunt, maar had een beetje pech bij de afwerking. Matisse, onze doelman, liet zien dat hij er klaar voor was met een uitstekende redding op een schot van Edugo. Later volgde een gevaarlijke kopbal van Lucas op een knappe voorzet van Andro. De bal ging echter niet tegen de netten. Helaas is het Edugo die op voorsprong kwam na een snelle counter. Ondanks dat onze voetballers nog enkele kansen bij elkaar speelden, misten we de finesse bij de afwerking. 0-1 was het eindresultaat en daar waren onze spelers niet tevreden mee.

In de tweede partij kregen we Atheneum Merelbeke tegenover ons te staan. Onze spelers zetten de teleurstelling van zich af en toonden zich opnieuw de betere ploeg. Willem trapte na een schitterende beweging tegen de doelpaal. Ook Andro tikte de bal, na een knappe uitworp van Matisse, tegen het doelkader. De kansen waren er, maar in de afwerking zat het wederom niet mee. Toen Merelbeke plots op voorsprong kwam leken we op hetzelfde scenario af te stevenen als in de eerste wedstrijd. Onze spelers bleven uitstekend combineren, maar de tijd tikte in ons nadeel. Het leek niet meer te lukken tot Lucas in de allerlaatste seconde besloot om de bal niet voor te zetten maar rechtstreeks naar doel te trappen. Vanuit een erg scherpe hoek zette hij zo de keeper op het verkeerde been en bracht Bavo op gelijke hoogte! Er werd onmiddellijk afgefloten, waarna 3 penalty's de doorslag moesten geven. Lucas, Andro en Jessi trapten (onder druk) hun penalty knap tegen de netten. Bij Edugo werd de laatste bal tegen de lat getrapt, waardoor Sint-Bavo uiteindelijk toch de winnaar werd!

Onze laatste tegenstander was het OLV-Instituut Gent. We kwamen echter snel op achterstand, maar daarna ontbonden onze Bavo-jongens hun duivels. Ineens lukte alles: verdedigen, combineren, individuele acties en ... scoren! Simon en vooral Willem lieten een aantal erg knappe verdedigende acties zien, waardoor OLV niet meer tot bij onze doelman kon komen. Andro (4x), Hasan (1x) en Lucas (1x) werkten nadien de kansen af en zorgden voor een 6-1 eindstand! Toen de overwinning binnen was, werd er iets gematigder verdedigd, waardoor OLV nog een aantal uitstekende kansen kreeg. Gelukkig pareerde Matisse elke bal met een aantal uitstekende reddingen. Knap werk!

Onze ploeg eindigde uiteindelijk op een mooie 2de plaats, omdat Edugo ongeslagen bleef. Proficiat aan onze spelers!
We hopen hen nogmaals aan het werk te zien tijdens het MOEV minivoetbaltornooi in maart!

Ook interessant


Klasdag

Klasdag

  • ma 24 okt. 2022
  • Bavo Bruist
  • Algemeen
Kopergietery

'She’

  • do 06 okt. 2022
  • Bavo Bruist
  • Cultuur
Meer Bavo Bruist