Skip to main content
Afwezigheid melden Studieaanbod

Rondleiding en inschrijven

Word jij ook een Gents groentje?

Sint-Bavohumaniora

Welkom op Sint-Bavohumaniora!


De overgang naar het middelbaar onderwijs is een enorm grote stap. Er breekt dan ook een spannende periode aan waarin een weloverwogen schoolkeuze moet gemaakt worden. De school- en studiekeuze is immers belangrijk voor een evenwichtige en uitdagende ontwikkeling van de talenten van leerlingen. 


Schooljaar 2024-2025

Eerste jaar op Sint-Bavohumaniora - volzet


We zijn blij om te delen dat het eerste jaar van de eerste graad op onze school volledig volzet is. Het is hartverwarmend om te zien hoeveel interesse en vertrouwen er is in ons onderwijs. We willen u dan ook oprecht bedanken.

Inschrijven tweede jaar, tweede of derde graad


Het tweede jaar op Sint-Bavohumaniora is volzet.


Leerlingen die instromen in de tweede of de derde graad, kunnen rechtstreeks inschrijven op school vanaf maandag 15 april 2024. Gelieve hiervoor een afspraak te maken door een e-mail te sturen naar leerlingenadministratie@sbhg.be.


Schooljaar 2025-2026

Omdat we open communicatie en nauwe betrokkenheid heel belangrijk vinden organiseren we doorheen het schooljaar verschillende infomomenten omtrent de overstap naar het secundair onderwijs. We willen u tijdens deze momenten laten kennismaken met onze dynamische, warme school en ons uitgebreid studieaanbod


Infoavonden voor geïnteresseerde leerlingen uit het zesde leerjaar en hun ouders

donderdag 28 november 2024 om 19.30 uur
dinsdag 4 februari 2025 om 19.30 uur

Inleefdagen voor lagere scholen

dinsdag 18 februari 2025
maandag 24 feburari 2025


Opendeurdag met verschillende workshops en open lesmomenten

zaterdag 15 maart 2025 tussen 10 uur en 18 uur


Rondleiding op woensdagmiddag

Leerlingen en ouders die interesse hebben in Sint-Bavohumaniora zijn uiteraard steeds welkom voor een persoonlijke rondleiding op woensdagmiddag. Gelieve hiervoor een afspraak te maken via leerlingenadministratie@sbhg.be of telefonisch op het nummer 09 267 96 11. U kunt tevens een rondleiding krijgen op het internaat.

CAR

Net als vorig jaar, zullen de aanmeldingen en inschrijvingen voor het schooljaar 2025-2026 in alle Gentse scholen via een digitaal aanmeldingssysteem (CAR) gebeuren voor het eerste leerjaar in het secundair onderwijs. Op de website https://meldjeaansecundair.stad.gent/ kunt u uw kind aanmelden voor een school naar keuze. Dit moet gebeuren binnen de periode van 31 maart tot en met 25 april 2025. 


Op maandag 19 mei 2025 ontvangt u een e-mail van het CAR met het resultaat van de aanmelding. Leerlingen met een ticket voor Sint-Bavohumanuira ontvangen die dag ook een e-mail van ons met meer informatie.


Leerlingen die zich inschrijven voor het internaat hoeven zich niet aan te melden via het digitaal aanmeldingssysteem. Zij kunnen nu al inschrijven voor zowel de school als het internaat.


Op de hoogte blijven?

Wenst u op de hoogte te blijven van interessante activiteiten (opendeurdag, infoavonden, digitale aanmelding via CAR,…)? Laat dan hier uw gegevens achter.Meer schoolinfo