Skip to main content
Afwezigheid melden Studieaanbod

Rondleiding en inschrijven

Word jij ook een Gents groentje?

Sint-Bavohumaniora

Welkom op Sint-Bavohumaniora!


De overgang naar het middelbaar onderwijs is een enorm grote stap. Er breekt dan ook een spannende periode aan waarin een weloverwogen schoolkeuze moet gemaakt worden. De school- en studiekeuze is immers belangrijk voor een evenwichtige en uitdagende ontwikkeling van de talenten van leerlingen. 


Omdat we open communicatie en nauwe betrokkenheid heel belangrijk vinden organiseren we doorheen het schooljaar verschillende infomomenten omtrent de overstap naar het secundair onderwijs. We willen u tijdens deze momenten laten kennismaken met onze dynamische, warme school en ons uitgebreid studieaanbod


Infoavonden voor geïnteresseerde leerlingen uit het zesde leerjaar en hun ouders

maandag 27 november 2023 om 19.30 uur (volzet)

dinsdag 30 januari 2024 om 19.30 uur (volzet)

maandag 5 februari 2024 om 19.30 uur (volzet)


Inleefdagen voor lagere scholen (volzet)

dinsdag 20 februari 2024

maandag 26 februari 2024 (volzet)


Opendeurdag met verschillende workshops en open lesmomenten

zaterdag 2 maart 2024 tussen 10 en 18 uur

Klik hier voor meer informatie.


Rondleiding op woensdagmiddag

Leerlingen en ouders die interesse hebben in Sint-Bavohumaniora zijn uiteraard steeds welkom voor een persoonlijke rondleiding op woensdagmiddag. Gelieve hiervoor een afspraak te maken via leerlingenadministratie@sbhg.be of telefonisch op het nummer 09 267 96 11. U kunt tevens een rondleiding krijgen op het internaat.


CAR

Net als vorig jaar, zullen de aanmeldingen en inschrijvingen voor het schooljaar 2024-2025 in alle Gentse scholen via een digitaal aanmeldingssysteem (CAR) gebeuren voor het eerste leerjaar in het secundair onderwijs. Op de website https://meldjeaansecundair.stad.gent/ kunt u uw zoon of dochter aanmelden voor een school naar keuze. Dit moet gebeuren binnen de periode van 25 maart tot en met 19 april 2024


Op maandag 13 mei 2024 ontvangt u een e-mail van het CAR met het resultaat van de aanmelding. Leerlingen met een ticket voor Sint-Bavohumanuira ontvangen die dag ook een e-mail van ons met meer informatie.


Leerlingen die zich inschrijven voor het internaat hoeven zich niet aan te melden via het digitaal aanmeldingssysteem. Zij kunnen nu al inschrijven voor zowel de school als het internaat.


Inschrijven tweede jaar, tweede of derde graad

Leerlingen die instromen in het tweede jaar, de tweede of de derde graad, kunnen rechtstreeks inschrijven op school vanaf maandag 15 april 2024. Gelieve hiervoor een afspraak te maken door een e-mail te sturen naar leerlingenadministratie@sbhg.be.


Infoavonden

25 april om 19.30 uur: infoavond i.v.m. de overstap van het eerste naar het tweede jaar

29 april om 19.30 uur: infoavond i.v.m. de overstap van het vierde naar vijfde jaar

2 mei om 19.30 uur: infoavond  i.v.m. de overstap van het tweede naar het derde jaar


Op de hoogte blijven?

Wenst u op de hoogte te blijven van interessante activiteiten (opendeurdag, infoavonden, digitale aanmelding via CAR,…)? Laat dan hier uw gegevens achter.


Meer schoolinfo