Skip to main content
Afwezigheid melden Studieaanbod
Podium

Cultuur@Bavo

Cultuur is van onschatbare waarde

Toneel, film & muziek

Cultuur en Sint-Bavo is een geslaagd huwelijk. We zorgen dat de leerlingen elk jaar een toneelvoorstelling, filmvoorstelling en muziekvoorstelling bijwonen. Culturele vorming is voor ons van onschatbare waarde en heeft absoluut een plaats in de vorming waar wij op school voor staan.

Groenzaal

Groenzaal podium
Groenzaal
Speelplaats

De Groenzaal is sinds jaar en dag een ongelooflijke meerwaarde voor onze school. Deze zaal met plaats voor 735 toeschouwers geeft ons heel veel mogelijkheden tot cultuurbeleving op onze eigen school. In 2024 verwelkomen we iedereen graag in onze gerenoveerde Groenzaal.

Film

Film

We zijn een vaste gast op het Filmfestival van Gent met al onze leerlingen. We tonen voor elk leerjaar jaarlijks ook nog een extra film. De beleving van een film in een echte filmzaal vinden we heel belangrijk. Daarna maken we tijd voor een bespreking in de klas. Via film maken we ook de link met andere vakken, zoals met Frans tijdens de Franse week.

Muziek & toneel

Muziek en toneel

De leerlingen maken op Sint-Bavo kennis met verschillende vormen van muzikale expressie. We stimuleren hen ook om zelf muzikaal aan de slag te gaan. Dat doen we via het vak muziek in het eerste jaar en kunstbeschouwing in andere jaren, maar ook op tal van andere manieren. Ook binnen de modernisering blijven we inzetten op artistieke vorming.

Elk jaar zorgen we voor een toneelvoorstelling voor onze leerlingen. We nodigen toneelgezelschappen uit naar onze Groenzaal of trekken met de leerlingen naar theaterhuizen in de buurt. Soms boksen we zelf een voorstelling in elkaar en staan leerlingen en personeelsleden naast elkaar op de scene. Ook tijdens klassiekers zoals de 100-dagen laten we onze leerlingen met veel plezier in de schijnwerpers staan.

Beeld

Beeldende kunst

Ook voor beeldende kunst maken we voldoende tijd. In het eerste jaar organiseren we een cultuurdag waar de leerlingen actief aan de slag gaan in een aantal workshops. Ook in de andere jaren is er plaats in onze lessentabellen voor kunstbeschouwing.

We maken ook ruimte om zelf kunst te creëren. Onze school ligt in het hart van het bruisende, culturele Gent. De stap naar één van de mooie Gentse musea is snel gezet. Vanaf het 1ste jaar confronteren we de leerlingen met kunst en laten hen daarover nadenken.

In het 1ste jaar zetten we de deur naar de Genste musea open. Vanaf het 2de jaar brengen we de leerlingen naar andere culturele steden zoals Mechelen, Brussel en Ieper. En de kroon op het werk is natuurlijk de eindejaarsreis met een blik op de prachtige Italiaanse kunst.


Bavo Bruist

Klasdag

Klasdag

  • ma 24 okt. 2022
  • Bavo Bruist
  • Algemeen
Kopergietery

'She’

  • do 06 okt. 2022
  • Bavo Bruist
  • Cultuur
Meer Bavo Bruist