• Sport
  • Middagactiviteiten
  • Algemeen
Finale minivoetbaltoernooi

In het tweede trimester was de grote sportzaal de “place to be” om spannende en hoogstaande voetbalwedstrijden te zien. 10 wedstrijden lang werd gezocht naar de beste 2 minivoetbalteams van de derde graad. In totaal namen 34 leerlingen met 5 ploegen deel aan dit minivoetbaltoernooi.

Na de reguliere competitie eindigde 'De Bankzitters' als eerste en 'De Titelverdediger' als tweede.
In de competitie eindigde de onderlinge confrontatie nog in 11 – 9 winst voor de bankzitters. Het beloofde dus een spannende ontmoeting te worden.
Heel wat leerlingen en leerkrachten hadden de oproep gelezen en wilden niets missen van deze finale.

De wedstrijd startte aan een razend tempo. De Titelverdedigers dwongen snel enkele mooie kansen af, maar konden die niet verzilveren. Het publiek kon de vele technische hoogstandjes wel smaken. Bij de eerste tegenprik vond De Bankzitters wel de netten. Dit was helaas voor De Titelverdedigers zowat het spelbeeld van de hele eerste helft. Ook al creëerden ze verschillende mooie kansen, het scoren lukte enkel via een strafschop na een handsbal. Ruststand: 3 - 1.

Ook in de tweede helft genoten de supporters van het hoge spelniveau en de snelle combinaties. De bewonderende “Ooh’s” en “Aah’s” inspireerden de spelers om het beste van zichzelf te blijven geven.

Na 10 minuten in de tweede helft bleek De Bankzitters nog altijd het efficiëntst: 10 - 2. Toch gaf hun tegenstander nog niet op. Na een gelukte schepcorner vlogen de kansen nu wel regelmatig binnen. Helaas was er onvoldoende tijd om de scheve situatie nog recht te zetten. De felbevochten finale eindigde uiteindelijke in 11 – 5 en kroonde De Bankzitters tot beste minivoetbalploeg van de derde graad.

Op vrijdag 5 mei spelen ze tegen de leerkrachten. Het is nu al duidelijk dat de leerkrachtenploeg voor een hele uitdaging staat, maar ook zij geven nooit op!

Bankzitters: Edouard Vormelzeele, Ryan Amlali, Jules Verlinden, Mathias Etienne, Yomni Zardoum Mohamed, Adreas Vandenbroucke en Otto Beyens (kapitein)
Titelverdedigers: Alban Sufaj, Amien Souabny, Matisse Landuyt, Jessi Monkam, Andro Reel en Simon Engelen.