Skip to main content
Afwezigheid melden Studieaanbod
 • Bavo Bruist
 • di 28 feb. 2023

Sint-Bavohumaniora bouwt skatepark op schooldomein: past helemaal binnen het concept van onze groene beweeg- en beleeftuin.

 • Sport
 • Middagactiviteiten
 • Algemeen

Sint-Bavohumaniora beschikt over een unieke, ruime en groene tuin in het hart van de stad Gent. Samen met het grootschalig bouw- en renovatieproject dat vorig schooljaar van start ging, wordt nu ook de tuin verder aangelegd. De speelplaats wordt een ontmoetingsplaats voor jongeren met uitdagende en unieke componenten, maar ook rustige, veilige hoekjes. Uniek hierbij is de aanleg van een skatepark binnen het schooldomein.

Skaten op school? Ja het kan!

Gent heeft er een nieuwe hotspot bij, exclusief voor leerlingen van Sint-Bavohumaniora! Binnenkort kunnen leerlingen op wieltjes immers het beste van zichzelf geven in het eigen skatepark van de school. Op Sint-Bavo wordt sport en beweging hoog in het vaandel gedragen, maar de aanbouw van dit skatepark is toch wel heel bijzonder!

De piste werd op maat gemaakt door Broken Banana Ramps en heeft verschillende skate-elementen zoals quarterpipes en skaterails.

Sint-Bavohumaniora zal skateboarden op een gestructureerde en veilige manier als volwaardige sport aanbieden. Leerlingen kunnen zich inschrijven voor skatelessen tijdens de middagpauze of op afgesproken tijdstippen vrij gebruik maken van de pistes. Zowel beginnende als ervaren skaters kunnen er terecht. Hierdoor wordt het skatepark een ontmoetingsplaats voor alle leerlingen van de school. Er worden uiteraard duidelijke afspraken gemaakt en het dragen van veiligheidsmateriaal is verplicht.

Hilde Allaert, directeur Sint-Bavohumaniora: “Skateboarden stond voor het eerst op het olympisch programma tijdens de vorige Olympische spelen in Tokio. We kijken er dan ook naar uit om met dit skatepark onze bijdrage te leveren aan de sportieve ontwikkeling van talentvolle jongens en meisjes."

We willen vermijden dat de verveling toeslaat tijdens de middagpauze of dat de leerlingen enkel en alleen met hun smartphone bezig zijn in plaats van met elkaar.

Investeren in een kwaliteitsvolle en toekomstgerichte speelplaats

“Sint-Bavo is een warme, zorgzame school, waar talenten van leerlingen gestimuleerd worden. Naast het educatieve aspect, staat het welzijn van leerlingen en het promoten van een gezonde levensstijl centraal. We vinden het hierbij belangrijk dat we niet enkel tijdens de lessen aandacht hebben voor onze leerlingen en hun persoonlijke ontwikkeling, maar ook tijdens pauzes en extra middagactiviteiten. Het nieuwe tuinplan moet bijgevolg bijdragen tot een stimulerende en veilige omgeving. We hebben letterlijk ruimte voor talent en we willen die ruimte dan ook ten volle gebruiken”.

Een kwaliteitsvolle en toekomstgerichte speelplaats is rijk aan variatie. De ruime tuin van de school beschikte al over verschillende zones voor teamsporten zoals voetbal, volleybal en basketbal. Naast het skatepark wordt er ook een fitnesstuin aangelegd met verschillende toestellen voor buitensport. We willen beweging promoten tussen de verschillende lessen door.

Bovendien werd er geïnvesteerd in een nieuwe, kwaliteitsvolle geluidsinstallatie die in verbinding staat met de eigen radiostudio van de school. Leerlingen kunnen hierdoor overal genieten van muziek en podcasts, gebracht door medestudenten.

Op de speelplaats vind je uiteraard ook ruimte voor rust en ontmoeting, met verschillende zitbanken en tafels. Al deze investeringen konden enkel tot stand komen dankzij de inspanningen en steun van onze ouderraad. Dankzij subsidies van Provincie Oost-Vlaanderen konden we radio Bavo inrichten.

“We willen vermijden dat de verveling toeslaat tijdens de middagpauze of dat de leerlingen enkel en alleen met hun smartphone bezig zijn in plaats van met elkaar. Naast alle aanpassingen op de speelplaats, organiseren we sinds dit schooljaar dagelijks leuke en soms verrassende activiteiten om de leerlingen de kans te geven hun middagpauze zinvol in te vullen. Leerlingen kunnen kiezen voor sport, muziek, creatief atelier, STEM, … De veelzijdige inrichting van de tuin is een logisch vervolg.”

Samen met de reeds bestaande ontspanningsmogelijkheden streeft Sint-Bavohumaniora naar een groene beweeg- en beleeftuin, waar jongeren en volwassenen met verschillende interesses en uiteenlopende talenten (van schaken tot skaten) elkaar tegenkomen. “Dit maakt niet alleen onze buitenruimte, maar ook onze school divers”.

Ook interessant


Klasdag

Klasdag

 • ma 24 okt. 2022
 • Bavo Bruist
 • Algemeen
Kopergietery

'She’

 • do 06 okt. 2022
 • Bavo Bruist
 • Cultuur
Meer Bavo Bruist