Skip to main content

Van donderdag 11 juli tot en met zondag 18 augustus is de school gesloten. Alle andere weekdagen (m.u.v. donderdag 29 augustus) kunt u voor inlichtingen contact opnemen met de school van 9 uur tot 12 uur en van 14 uur tot 17 uur. We wensen iedereen een fijne vakantie! 

Afwezigheid melden Studieaanbod
  • Bavo Bruist
  • do 25 mei 2023

1000 km voor Kom op tegen Kanker

  • Sport
  • Algemeen
1000km1

Het Hemelvaartweekend staat al enkele jaren in het teken van de 1000 km voor Kom op tegen Kanker. Ook voor Sint-Bavohumaniora is dit sedert 2015 het moment om met een groep leerkrachten en een groep leerlingen deel te nemen aan dit evenement.

16 fietsers van ons Bavo-fietsteam kregen elk 125 km voor de wielen. Elke dag fietsten 2 deelnemers heen naar de wisselstad en keerden er ook weer 2 terug naar Mechelen. 

De grote markt van Mechelen was zoals gewoonlijk het decor van de start en aankomst. Ondertussen werd er op donderdag naar Heusen-Zolder, op vrijdag naar Stabroek, op zaterdag naar Waregem en op zondag naar De Pinte gefietst.

125 km leek voor de meesten onder ons een grote afstand, maar in een peloton met ongeveer 120 deelnemers zoefde de tijd voorbij. De wegkapiteins, motorrijders, de volgwagens met de herstellers en de ambulanciers, leidden alles in goede banen. Voor we het doorhadden waren we halverwege en lagen de bananen en andere energierijke lekkernijen ons op te wachten om de batterij weer op te laden. Toch kregen we nog de meeste energie van de sfeer in het peloton en de vele supporters langs de weg. Het asfalt gleed onder onze wielen door en het tweede deel van de rit leek nog sneller te verlopen. Onder oorverdovend applaus en belgerinkel van het enthousiaste publiek legden we de laatste meters af in de middagstad of ’s avonds in Mechelen.

Bij de aankomst van de laatste rit in Mechelen op zondag, vielen supporters en fietsers elkaar in de armen. De emoties kwamen los en het slotfeest kon beginnen met de bekendmaking van de opbrengt als bekroning van een uiterst geslaagde editie: 5.912.516 euro werd er met deze actie ingezameld. Onze school leverde daarbij een bijdrage van 11.000 euro. Dat we deze steun al enkele jaren na elkaar kunnen geven, maakt ons trots. Toch overheerst vooral de dankbaarheid aan iedereen die ons steunde. Een fijn berichtje en lief gebaar of financiële steun. Alles doet deugd en motiveert ons om er volgend jaar weer alles aan te doen om twee ploegen op de weg te krijgen en de strijd tegen kanker verder te steunen.

Hartelijk dank!

Het Bavo Fietsteam

Leerlingen: Andreas Christiaens, Cedric Devos, Maarten De Vos, Simon Engelen, Hannes Rogier, Warre Van Caeneghem en Louis Verstraeten

Leerkrachten: Bart Carlier, Hannelore Coens, Kris De Boel, Simon Demets, Tine Geltmeyer, Geert Mallems, Koen Van Dyck en Luc Kerckhove

Ook interessant


Klasdag

Klasdag

  • ma 24 okt. 2022
  • Bavo Bruist
  • Algemeen
Kopergietery

'She’

  • do 06 okt. 2022
  • Bavo Bruist
  • Cultuur
Meer Bavo Bruist