Skip to main content
Afwezigheid melden Studieaanbod
  • Evenement

Infoavond voor geïnteresseerde ouders en leerlingen uit het zesde leerjaar (volzet)

  • 13 feb. 2023 19:30 - 13 feb. 2023 20:45
  • Infoavond

Infoavond 13 februari 2023

De overgang naar het middelbaar onderwijs is een enorm grote stap. Er breekt dan ook een spannende periode aan waarin een weloverwogen schoolkeuze moet gemaakt worden. De school- en studiekeuze is immers belangrijk voor een evenwichtige en uitdagende ontwikkeling van de talenten van leerlingen.

Omdat we open communicatie en nauwe betrokkenheid heel belangrijk vinden organiseren we doorheen het schooljaar verschillende infomomenten omtrent de overstap naar het secundair onderwijs. We willen u tijdens deze momenten laten kennismaken met onze dynamische, warme school en ons uitgebreid studieaanbod. We nodigen u dan ook van harte uit op onze infoavond op maandag 13 februari 2023.

Op onze school kiezen we voor een theoretisch-abstracte vorming. De opties binnen het eerste leerjaar A op Sint-Bavo zijn Latijn, Moderne met talentenuur en Moderne met STEM. Bovendien kunnen leerlingen ook kiezen voor CLIL waarbij een vak in een andere taal onderwezen wordt.

Naast ons uitgebreid studieaanbod, kunnen leerlingen ook kiezen uit een waaier aan middagactiviteiten. We willen uw zoon of dochter de kans geven om alvast eens te proeven van enkele activiteiten. Alle kinderen zijn bijgevolg, geheel vrijblijvend, welkom tijdens de infoavond.
Naast het opsnuiven van de sfeer, zijn er tijdens de activiteiten enkele leerlingen van onze school aanwezig die uw zoon of dochter warm zullen ontvangen en eventueel enkele vragen kunnen beantwoorden. U kunt ondertussen in alle rust deelnemen aan de informatieve sessie. 

U bent welkom op onze school vanaf 19 uur. De infoavond zelf start stipt om 19.30 uur en het einde is voorzien omstreeks 20.15 uur. Nadien bieden we een drankje aan en kunt u nog gezellig bijpraten en kennismaken met onze leerkrachten en directie.

Er worden tijdens de infoavond geen rondleidingen gegeven. Hiervoor bent u welkom op woensdagmiddag (na afspraak) of tijdens onze opendeurdag op zaterdag 4 maart 2023.

Rondleiding op woensdagmiddag

Leerlingen en ouders die interesse hebben in Sint-Bavohumaniora zijn uiteraard ook steeds welkom voor een rondleiding op onze school. Gelieve hiervoor een afspraak te maken via leerlingenadministratie@sbhg.be of telefonisch op het nummer 09 267 96 11. U kunt tevens een rondleiding krijgen op het internaat.

Opendeurdag zaterdag 4 maart 2023

Op zaterdag 4 maart 2023 bent u van harte welkom tussen 10 en 18 uur op onze bruisende opendeurdag. We organiseren die dag verschillende rondleidingen, workshops en open lesmomenten. Meer informatie volgt binnenkort.

Blijf op de hoogte!

Wenst u op de hoogte te blijven van andere interessante activiteiten (opendeurdag, infoavonden, digitale aanmelding via CAR,…)? Laat dan hier uw gegeven achter.

Heeft u ook interesse in het internaat 
Gegevens van de leerling
Adres
Contactgegevens
Huidige school

Inschrijven voor de infoavond

Klik hier om in te schrijven voor onze infoavond op 13 februari 2023. Wenst uw zoon of dochter mee te komen, dan kunt u de keuzeactiviteit ook aanduiden via de inschrijvingslink.

Ook interessant


Meer uit de agenda
Bestellen/inschrijven