Skip to main content
Afwezigheid melden Studieaanbod

Bavo vergroent

Breng de natuur tot diep in de stad!

Vorig jaar werden de eerste plannen gesmeed om Sint-Bavohumaniora te vergroenen. Na een grondige studie en een geslaagde financiële actie, zijn we dit jaar vol enthousiasme aan de slag gegaan. In overleg met de BAMOS-werkgroep van de school hebben we besloten om de vergroening stap voor stap aan te pakken.

Een bloeiende omgeving

Onze eerste ‘werven’ omvatten het aanplanten van geveltuinen (in samenwerking met het Gents Milieufront), het verfrissen van grote bloembakken en vooral het moderniseren van de voortuin. Het doel is om een aangename plek te creëren waar leerlingen zowel tijdens als na schooltijd kunnen genieten van een bloemrijke omgeving.

Zoals onderstaande foto’s laten zien, hebben we gekozen voor een STEM-look, waarbij de volledige tuin werd omgegraven en opnieuw gevuld met teelaarde. Met de hulp van enthousiaste ouders en leraren hebben we meer dan 530 planten geplaatst en 4 bomen geplant. Zodra het gras stevig geworteld is, zullen we banken toevoegen en in het najaar bloembollen planten om het geheel compleet te maken.

Onze vergroeningsreis gaat verder: doe mee en maak het verschil

Dit is pas het begin van ons vergroeningsverhaal! Onze inzet werd beloond, want we hebben fantastisch nieuws ontvangen van de MOS-begeleider Oost-Vlaanderen! De provincie staat volledig achter ons en wil samen met ons een traject starten voor Klimaatgezonde Speelplaatsen. We krijgen hierdoor de luxe van een landschapsarchitect en een speciaal speelplaatsplan om ons te begeleiden. Dit is een geweldige stap voorwaarts en wie weet, misschien kunnen we ook nog eens rekenen op subsidies!

Samen met experts en de werkgroep zullen we nu bekijken welke volgende stappen we kunnen zetten om de dromen van de school, leerlingen, internen en ouders te verwezenlijken. Ideeën zoals een duurzame fietsenstalling, buitenklassen, sport en spel en overkappingen staan op onze lijst. Als u zich geroepen voelt om hieraan mee te werken, bent u van harte welkom! Laat het ons weten via deze link. Samen kunnen we onze schoolomgeving nog groener en bloeiender maken!

Natuurlijk moeten we ook rekening houden met enkele beperkingen. Onze locatie midden in Gent, boven een ondergrondse parking, brengt specifieke uitdagingen met zich mee. Daarnaast blijven onze financiële middelen beperkt en kost het heel wat om onze dromen concreet te maken. Echter, met uw hulp hopen we deze uitdagingen te overwinnen. We staan voor de taak om nog veel planten aan te kopen, grondstudies en -werken uit te voeren en meubilair aan te schaffen. Dit brengt verschillende kosten met zich mee, variërend van 3 euro voor het kleinste plantje tot een veelvoud daarvan voor grotere exemplaren en robuuste banken. Gelukkig geldt hetzelfde principe voor de steun die we ontvangen: vele handen maken licht werk!


Zin om mee te planten of op een andere manier betrokken te worden?

Laat het ons weten via dit formulier of door een e-mail te sturen naar oudervereniging.bavo@gmail.com.

Je kan rechtstreeks ons groene doel ondersteunen aan de hand van een financiële bijdrage. Dit kan via overschrijving op BE51 7370 1289 3262 of via de de QR-code. Vergeet niet 'Bavo Vergroent' te vermelden bij de mededeling. Nogmaals, het zijn vaak de kleine bijdragen die een prachtige tuin mogelijk maken!