Skip to main content
Afwezigheid melden Studieaanbod
 • Evenement

Opendeurdag

 • 4 mrt. 2023 10:00 - 4 mrt. 2023 18:00
Opendeurdag

We nodigen u en uw zoon of dochter van harte uit op onze opendeurdag op zaterdag 4 maart 2023 tussen 10 en 18 uur. Met ons voltallig team willen we u op een aangename manier laten kennismaken met onze dynamische school, ons warm pedagogisch klimaat en ons uitgebreid studieaanbod.

Persoonlijke rondleiding en open lesmomenten

Op onze opendeurdag ontvangen we u graag voor een persoonlijke rondleiding. Daarnaast kan uw zoon of dochter ook een open lesmoment bijwonen wat interessant kan zijn om zich een beeld te vormen van hoe een les op onze school eruitziet. Door één of meerdere van onze open lessen te boeken zal het een stuk gemakkelijker zijn om de juiste studiekeuze te maken! De open lessen zijn gericht op leerlingen met interesse in het eerste jaar.

Het reservatiesysteem om een persoonlijke rondleiding en open les(sen) te boeken is afgesloten. Wenst u alsnog een afspraak op zaterdag 4 maart, stuur dan een e-mail naar opendeurdag2023@sbhg.be. Gelieve hierbij uw telefoonnummer te vermelden zodat we u persoonlijk kunnen contacteren.

We organiseren tijdens onze opendeurdag volgende open lessen:

 • een rondleiding op school
 • een open les Latijn
 • een open les Latijn CLIL
 • een open les STEM
 • een open les wiskunde +
 • een open les talentenuur
 • een open les CLIL
 • een rondleiding op het internaat

Een rondleiding duurt ongeveer 45 minuten. Elke les duurt ongeveer een kwartiertje. Zowel ouders als leerlingen zijn welkom tijdens de open les.

Workshops middagactiviteiten

Op Sint-Bavohumaniora kunnen leerlingen kiezen uit een waaier aan middagactiviteiten. We willen uw zoon of dochter de kans geven om alvast eens te proeven van enkele activiteiten. Naast de rondleiding en de open les(sen), kunnen geïnteresseerde leerlingen tijdens de opendeurdag ook deelnemen aan verschillende workshops. U dient hiervoor niet op voorhand in te schrijven.

Onderwijscafé

In ons onderwijscafé kunt u terecht voor algemene schoolinfo (uniform, boeken, maaltijden...), specifieke vragen of vragen rond zorg en begeleiding. Daarnaast bieden we u meer informatie omtrent onze verschillende uitstappen en reizen.

De collega's van de Sint-Bavobasisschool zijn tevens aanwezig.

Tweede en derde graad

Ouders en leerlingen met interesse voor de tweede of derde graad worden ook ontvangen in ons onderwijscafé. We bieden u graag meer uitleg over de verschillende richtingen, polen en vakken.

We nodigen u alvast ook uit op onze infoavonden:

 • donderdag 27 april: infoavond studiekeuze van de eerste naar de tweede graad
 • maandag 8 mei: infoavond studiekeuze van de tweede naar de derde graad


Internaat

Samen met de rondleidingen en de open lessen, kunt u ook reserveren voor een bezoek aan het internaat. Leerlingen die zich inschrijven voor het internaat hoeven zich niet aan te melden via het digitaal aanmeldingssysteem, maar kunnen meteen inschrijven voor het internaat en de school voor het schooljaar 2023-2024.

Radio Bavo

Wist je dat Sint-Bavohumaniora beschikt over een eigen radiostudio waarmee leerlingen zelf kunnen experimenteren? Op die manier gaan we op een speelse wijze aan de slag met taal.

Tijdens onze opendeurdag zal ons redactieteam u entertainen met podcasts en live radiosessies op de speelplaats. Uiteraard mag een vleugje muziek niet ontbreken.

Opening skatepark en fitnesstuin

Gent heeft er een nieuwe hotspot bij, exclusief voor leerlingen van Sint-Bavohumaniora! Binnenkort kunnen onze leerlingen op wieltjes immers het beste van zichzelf geven in ons eigen skatepark! Uw zoon of dochter kan zich tijdens de opendeurdag helemaal uitleven in dit gloednieuwe skatepark. Vergeet niet om zelf een skateboard en beschermingsmateriaal mee te brengen.

Is skaten niets voor uw kind? Naast voetbal en basketbal, kunt u de nieuwe outdoor fitnesstoestellen uittesten in onze fitnesstuin.

Van al dat actief bewegen in de buitenlucht, krijgt u natuurlijk ook honger. Op de speelplaats kunt u samen met uw gezin genieten van een heerlijke versnapering en een verfrissend drankje.

We hopen u hiermee voldoende geïnformeerd te hebben. Aarzel niet om contact op te nemen bij verdere vragen.

Hopelijk tot binnenkort!

Ook interessant


Meer uit de agenda