Skip to main content
Afwezigheid melden Studieaanbod
  • Evenement

Infoavond voor geïnteresseerde ouders en leerlingen uit het zesde leerjaar (volzet)

  • Sint-Bavohumaniora
  • 27 nov. 2023 - 5 feb. 2024
  • Infoavond
infoavond

De overgang naar het middelbaar onderwijs is een enorm grote stap. Er breekt dan ook een spannende periode aan waarin een weloverwogen schoolkeuze moet gemaakt worden. De school- en studiekeuze is immers belangrijk voor een evenwichtige en uitdagende ontwikkeling van de talenten van leerlingen.

Infoavond 27 november, 30 januari of 5 februari (volzet)

Omdat we open communicatie en nauwe betrokkenheid heel belangrijk vinden organiseren we doorheen het schooljaar verschillende infomomenten omtrent de overstap naar het secundair onderwijs. We willen u tijdens deze momenten laten kennismaken met onze dynamische, warme school en ons uitgebreid studieaanbod. We nodigen u dan ook van harte uit op één van onze infoavonden op maandag 27 november (volzet), dinsdag 30 januari of maandag 5 februari.

Op onze school kiezen we voor een theoretisch-abstracte vorming. De opties binnen het eerste leerjaar A op Sint-Bavo zijn Latijn, Moderne met talentenuur, STEM-wiskunde of STEM-wetenschappen. Bovendien kunnen leerlingen ook kiezen voor CLIL, waarbij een vak in een andere taal onderwezen wordt.

Naast ons uitgebreid studieaanbod, kunnen leerlingen ook kiezen uit een waaier aan middagactiviteiten. We willen uw zoon of dochter de kans geven om alvast eens te proeven van enkele activiteiten. Alle kinderen zijn bijgevolg, geheel vrijblijvend, welkom tijdens de infoavond.

Praktisch

U bent welkom op onze school vanaf 19 uur. De infoavond zelf start stipt om 19.30 uur en het einde is voorzien omstreeks 20.15 uur. Nadien bieden we een drankje aan en kunt u nog gezellig bijpraten en kennismaken met onze leerkrachten en directie.

Om praktische redenen vragen we u via deze link in te schrijven voor onze infoavond. Wenst uw zoon of dochter mee te komen, dan kunt u via de link ook de keuzeactiviteit aanduiden.

Er worden tijdens de infoavond geen rondleidingen gegeven. Uw zoon of dochter ontvangt die avond ook geen informatie over de school of kan niet deelnemen aan een open lesmoment. Hiervoor bent u welkom tijdens onze opendeurdag op zaterdag 2 maart 2024. We willen uw zoon of dochter tijdens de infoavond wel de kans geven om alvast eens te proeven van enkele middagactiviteiten. Daarnaast zijn er tijdens de activiteiten enkele leerlingen van onze school aanwezig die uw zoon of dochter warm zullen ontvangen en eventueel enkele vragen kunnen beantwoorden. U kunt ondertussen in alle rust deelnemen aan de informatieve sessie.

Rondleiding op woensdagmiddag

Leerlingen en ouders die interesse hebben in Sint-Bavohumaniora zijn uiteraard ook steeds welkom voor een persoonlijke rondleiding op woensdagmiddag. Gelieve hiervoor een afspraak te maken via leerlingenadministratie@sbhg.be of telefonisch op het nummer 09 267 96 11. U kunt tevens een rondleiding krijgen op het internaat.

Opendeurdag 2 maart

Op zaterdag 2 maart 2024 bent u van harte welkom tussen 10 en 18 uur op onze bruisende opendeurdag. We organiseren die dag verschillende rondleidingen, activiteiten en open lesmomenten. Meer informatie is hier terug te vinden.

Vragen

Heeft u na de infoavond toch nog vragen of kunt u niet aanwezig zijn? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Dit kan door een e-mail te sturen naar sint.bavohumaniora@sbhg.be of telefonisch op het nummer 09 267 96 11. We helpen u met veel plezier verder.

Hopelijk tot binnenkort!

Ook interessant


Meer uit de agenda
Bestellen/inschrijven