Skip to main content

Van donderdag 11 juli tot en met zondag 18 augustus is de school gesloten. Alle andere weekdagen (m.u.v. donderdag 29 augustus) kunt u voor inlichtingen contact opnemen met de school van 9 uur tot 12 uur en van 14 uur tot 17 uur. We wensen iedereen een fijne vakantie! 

Afwezigheid melden Studieaanbod
  • Evenement

Opendeurdag 2 maart 2024

  • Sint-Bavohumaniora
  • 2 mrt. 2024 10:00 - 2 mrt. 2024 18:00
Opendeurdag

We nodigen u en uw zoon of dochter van harte uit op onze opendeurdag op zaterdag 2 maart 2024 tussen 10 en 18 uur. Met ons voltallig team willen we u op een aangename manier laten kennismaken met onze dynamische school, ons warm pedagogisch klimaat en ons uitgebreid studieaanbod.

Persoonlijke rondleiding en open lesmomenten

Op onze opendeurdag ontvangen we u graag voor een persoonlijke rondleiding. Daarnaast kan uw zoon of dochter ook een open lesmoment bijwonen wat interessant kan zijn om zich een beeld te vormen van hoe een les op onze school eruitziet. Door één of meerdere van onze open lessen te boeken zal het een stuk gemakkelijker zijn om de juiste studiekeuze te maken! De open lessen zijn gericht op leerlingen met interesse in het eerste jaar.

Om alles in vlotte banen te leiden, werken we tijdens onze opendeurdag enkel op afspraak. Via deze link kunt u een afspraak boeken voor een persoonlijke rondleiding en open les(sen).

Hou er bij het boeken van een open les rekening mee dat een rondleiding ongeveer 45 minuten duurt. Indien u dus eerst voor de rondleiding kiest, kunt u pas 45 minuten later een open les boeken. U kunt er zoveel boeken als u wil. Elke les duurt ongeveer een kwartiertje. Zowel ouders als leerlingen zijn welkom tijdens de open les.

Onderwijscafé

Ons onderwijscafé is dé plek waar u terecht kunt voor een hapje en een drankje, maar ook voor alles wat u moet weten over het reilen en zeilen op onze school. Of het nu gaat om algemene schoolinfo (uniform, boeken, maaltijden...) of specifieke vragen met betrekking tot zorg en begeleiding, wij staan voor u klaar. Ontdek daarnaast de vele boeiende middagactiviteiten, uitstappen en reizen die wij organiseren en laat je verrassen door de talloze mogelijkheden.

Sport, spel & Radio Bavo

Sint-Bavohumaniora biedt een unieke, ruime groene speelplaats in het hart van bruisend Gent, waar leerlingen kunnen sporten, skaten of ontspannen in één van de gezellige hoekjes. Op de opendeurdag kan uw zoon of dochter zich hier volop uitleven met sport en spel.

Wist je dat Sint-Bavohumaniora tevens beschikt over een eigen radiostudio? Hier kunnen onze leerlingen zelf experimenteren en op een speelse manier met taal aan de slag gaan. Tijdens onze opendeurdag neemt ons redactieteam u mee op een avontuur vol podcasts en live radiosessies. Uiteraard mag een vleugje muziek niet ontbreken.

Internaat

Samen met de rondleidingen en de open lessen, kunt u ook reserveren voor een bezoek aan het internaat. Leerlingen die zich inschrijven voor het internaat hoeven zich niet aan te melden via het digitaal aanmeldingssysteem, maar kunnen meteen inschrijven voor het internaat en de school voor het schooljaar 2024-2025.

Info 2de jaar, 2de en 3de graad

Ouders en leerlingen met interesse voor het tweede jaar, de tweede of derde graad zijn uiteraard ook van harte welkom op op onze opendeurdag. We bieden u graag meer uitleg over de verschillende richtingen, polen en vakken.

We heten u alvast welkom op onze infoavonden:

  • donderdag 25 april: infoavond studiekeuze van het eerste naar het tweede jaar
  • maandag 29 april: infoavond studiekeuze van de tweede naar de derde graad
  • donderdag 2 mei: infoavond studiekeuze van de eerste naar de tweede graad


Hopelijk tot binnenkort!

Kortom, wij nodigen u van harte uit om samen met uw kind te komen proeven van het bruisende leven op Sint-Bavo. Op onze opendeurdag beantwoorden we met veel enthousiasme al uw vragen en maken we u met plezier wegwijs in de vele mogelijkheden die onze school te bieden heeft. Samen maken we er een onvergetelijke dag van!

Ook interessant


Meer uit de agenda
Bestellen/inschrijven